inklinometre borusu ölçümü fiyatı değerlendirmesi
İNKLİNOMETRE NEDİR NERELERDE KULLANILIR?

İnklinometre ölçümleriniz, boru temini için lütfen telefonla veya email ile firmamızla irtibata geçiniz.

Mühendislik yapılarının inşası sırasında ve sonrasında ortamda oluşabilecek deformasyonların ve şev hareketlerinin, gözlenmesi, tespiti amacıyla inklinometre ölçümleri yoğun olarak kullanılmaktadır. İnklinometre ölçümü ile zeminde yatayda olan tüm hareketler tespit edilebilmektedir. Baraj gövdelerinde kazıklı temel sistemlerinde de imalat esnasında inklinometre boruları yerleştirilerek gövde de ve kazıklı temellerde olan hareketler ölçülebilmektedir.
Copyright © 2014 by "zeminarastirma.com"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@zeminarastirma.com
UYGULAMA NASIL YAPILIR

Zeminde açılan sondaj kuyusuna sağ tarafta resimlerde görünen bu iş için tasarlanmış ve üzerinde inklinometre probunun  düzgün olarak hareket edebileceği kanallar bulunan inklinometre borusu indirilir. Sondaj çapı ne kadar geniş olursa o kadar iyi çünkü kuyularda zaman zaman dökülmeler yıkılmalar olmakta ve inklinometre borusunun indirilmesinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Yalnız boruyu indirirken dikkat ediyoruz borumuzun kanalları kayma düzlemine dik olarak yerleştirilmelidir. İnklinometre borusu kuyuya indirilmeden önce borunun yanına kuyuya dipten yukarı doğru çimento enjeksiyon enjeksiyonu basacak olan hortum  bağlanır. İnklinometre borusunun ve enjeksiyon hortumunun kuyuya indirilmesini takiben enjeksiyon hortumundan kuyuya çimento-su karşımı basılır. Enjeksiyon basılmasına çimento-su karşımı kuyu ağzına ulaşana kadar devam edilir. Enjeksiyon işleminin tamamlanmasını takiben Kuyu ağzına kilitli muhafaza takılır; ta ki içine çoluk çocuk bir şey atmasın.

Borumuzu kuyuya yerleştirdik. Enjeksiyonun priz alması için bir hafta kadar bekledik. İnklinometre cihazımızla sahaya geldik. İnklinometre probunu kuyuya yerleştirdik aşağıdan itibaren kayıt almaya başlıyoruz.  Bu bizim ilk kaydımız ve referans kaydımız. Kayma yönüne göre hem X yönünde hem de Y yönünde kayıt yapabiliyoruz. Daha sonra belli periyodlarla kayma şiddetine göre (ayda bir veya 6 ayda bir vs.) müteaddid zamanlarda sahaya gelerek kuyuda yeni kayıtlar alıyoruz.

Aldığımız kayıtları cihazımızın yazılımında üst üste yerleştiriyoruz. Her alınan kayıt farklı renklerde gözükecektir. Aşağıda örnekleri var. Alınan kayıtları ilk kayda (referans) kıyaslayarak inklinometre borumuzdaki dolayısıyla zeminimizdeki hareketin yönünü, hızını, hangi metrelerde olduğunu görebiliyoruz. Bazı durumlarda hareket o kadar şiddetli olabiliyor ki inklinometre borumuz aşırı deforme-kırılma olabiliyor ve probumuz daha aşağı inemiyor.
İnklinometre borusu ve probu
İnklinometre probu
İnklinometre borusu
ZEMİN ARAŞTIRMA MERKEZİ
LTD.ŞTİ
0 533 616 18 67
ZEMİN ARAŞTIRMA MERKEZİ
LTD.ŞTİ
Copyright © 2017 by "zeminarastirma.com"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: info@zeminarastirma.com
Tel: + 90 212 369 00 16   whatsapps:+90 533 616 18 67
inklino metre borusunun sondaj kuyusuna yerleştirilmesi inklino metre borusunun sondaj kuyusuna yerleştirilmesi inklino metre borusunun sondaj kuyusuna yerleştirilmesi inklino metre borusunun sondaj kuyusuna yerleştirilmesi
İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI
İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI İNKLİNOMETRE DENEYİ VE KAYIT ALINMASI
inklinometre cihazı inklinometre örnek kayıtları inklinometre örnek kayıtları inklinometre örnek kayıtları
inklinometre örnek kayıtları inklinometre örnek kayıtları inklinometre örnek kayıtları
inklinometre örnek kayıtları inclinometer pipes turkey price inclinometer test turkey istanbul